Stöd för energikartläggning i företag

Vill du minska energianvändningen och kostnaderna i ditt företag? Ni kan få upp till 50 000 kronor i stöd för att göra en kartläggning av er energianvändning och få förslag på hur ni kan använda energi mer effektivt.
arbete_orangevast.jpg

Vi hjälper företag att minska energianvändningen

Läs mer om energikartläggningsstöd för företagLäs mer om energikartläggningsstöd för företagVill du minska energianvändningen och kostnaderna i ditt företag? Företag kan få upp till 50 000 kronor i stöd för att göra en kartläggning av energianvändning och få förslag på hur ni kan använda energi mer effektivt.

En energikartläggning ger svar på hur mycket energi som används för att driva ditt företags verksamhet och innehåller förslag på hur ditt företag kan använda energi mer effektivt. Du får koll på hur energianvändningen ser ut idag och hur mycket energi ni skulle kunna spara med olika åtgärder som att till exempel se över uppvärmning, belysning eller ventilation.

Via Energimyndigheten finns stöd att söka för de företag som vill genomföra en energikartläggning. Vi på energikontoret kan hjälpa dig vid ansökan, och med en kravspecifikation till en energikonsult. Vi håller gärna löpande kontakt för att ge råd under arbetets gång.

Vem kan söka stöd?

Stödet vänder sig till små och medelstora företag med en energianvändning över 300 megawattimmar (MWh) per år. Företaget kan få upp till 50 000 kronor i stöd för att delvis bekosta en energikonsult eller eget arbete för att genomföra energikartläggningen. Stödet ska sökas innan energikartläggningen påbörjas.

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer om fördelarna med energieffektivisering och om vad en energikartläggning är. Vill du sedan ansöka om stöd så hjälper dig vid ansökan och stödjer ditt företag att bli mer energieffektiva.

Mer information om stödet och hur du ansöker hittar du hos Energimyndigheten.

 

Stödet finansieras av Energimyndigheten och Europeiska regionala utvecklingsfonden via Nationella regionalfondsprogrammet. Vi på energikontoret informerar om och stödjer företag vid ansökan av stöden. Och hjälper små och medelstora företags arbete med energieffektivisering. Detta sker genom finansiering från projektet Regionala noder inom Nationella regionalfondsprogrammet.

Relaterade nyheter

Passa på att ansöka om energikartläggningsstödet

Den 30 april 2019 är sista datumet att ansöka om det ekonomiska stödet för energikartläggning i små och medelstora företag. Passa på att söka, så kan ni göra kartläggningen senare. Vi hjälper er genom processen före, under och efter ansökan!

Ledig tjänst: Projektmedarbetare energieffektivisering i företag

Vi söker nu en projektmedarbetare för anställning från april 2018. Vi söker dig som vill arbeta aktivt med hållbar samhällsutveckling och omställning av energisystemet, med särskilt fokus på små och medelstora företag. Tillsammans med övriga anställda arbetar du kreativt i projektform med många externa kontakter.

Temadag om finansiering för små och medelstora företag

Mikrolån, förstudiemedel och stöd för energieffektivisering - den 21 mars arrangerar IDC och Almi en heldag i Skövde om finansiering för små och medelstora företag. Hållbar Utveckling Väst finns på plats för att berätta mer om de stöd för energiomställning och -effektivisering som små och medelstora företag kan söka.

Fortsatt och fördjupat arbete kring stöd till energikartläggning i företag

Ibland krävs nya vägar och samarbeten för att nå ut. Energimyndigheten och Sveriges regionala energikontor - däribland Hållbar Utveckling Väst - har under två år samarbetat inom projektet Regionala noder i syfte att öka energieffektivisering i små och medelstora företag. Nu tar vi det samarbetet vidare.

Förändrat beteende gav sänkta energikostnader - och högre kvalitet

Med förändrat beteende och kultur på fabrikerna lyckades Volvo Construction Equipment både spara pengar i energiutgifter och förbättra arbetsmiljö och kvalitet. Nyckeln till att lyckas var att få med sig medarbetare på alla nivåer – och de började underifrån.

Inspirationsträff: Hur kan Klimatklivet stötta industrin?

Den 19 januari bjuder Hållbar Utveckling Väst, Länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen in till en inspirationsträff där vi fokuserar på lösningar för omställningen till ett fossiloberoende Västra Götaland. Dagen kommer att bjuda på både information och inspiration!

”För sjöfarten finns det bara saker att vinna på att energieffektivisera"

Hallå, Peter Olsson, ordförande för Svenska Fiskares Producentorganisation (SFPO), den 12 och 19 maj arrangerar ni tillsammans med Hållbar Utveckling Väst seminarier om energieffektiv sjöfart, varför är det viktigt för sjöfarten att arbeta med energieffektivisering?