maj-liz_hedendahl.jpg

Maj-Liz Hedendahl

Projektledare. Samordning av kommunnätverket för hållbar utveckling.

Maj-Liz arbetar sedan januari 2003 på Energikontor Väst, som projektledare och samordnare.

I sin nuvarande roll som samordnare för Kommunnätverket för hållbar utveckling ansvarar hon för att stödja deltagande kommuners arbete med hållbarhet.

Maj-Liz är naturvetare med en magisterexamen inom geologi- och miljövetenskap. Hon har även läst flertalet fristående universitetskurser, bland annat miljöledningssystem. Sedan mitten av 90-talet har hon arbetat med miljö- och energifrågor, dels som energirådgivare på Borås respektive Göteborg stad och numera på Energiknotor Väst. Hennes kreativa och konstnärliga sida är till nytta vid framtagning av informationsmaterial, utställningar, profilmaterial etc.

På fritiden får hennes kreativa sidor fritt spelrum genom olika konstnärligar arbeten och illustrationsuppdrag. Hon driver även Karleby Konst & Hantverk med galleri och hantverksbutik.

Relaterade nyheter

Renare stränder med unik strandstädarkarta

Nedskräpningen av stränder och vatten gör sig extra påmint när sommaren närmar sig. Enligt mätningar som görs regelbundet i Nordsjöområdet är västkusten i särklass skräpigast med 20 upphittade plastbitar per kvadratdecimeter. Men kommunerna längs Bohuskusten har gått samman och tagit fram en strandstädarkarta – där alla kan hjälpa till att få stränderna renare.

Trähus och politisk enighet inspirerade vid studiebesök i Växjö

Ett intensivt byggande av trähus ska hjälpa Växjö kommun att bli Europas grönaste stad. Men trähusen är bara en del i en större strategi för hållbar utveckling. Deltagarna i västsvenska Kommunnätverket för hållbar utveckling reste i slutet av maj till Växjö för att inspireras av kommunens arbete.

Kommunnätverket sätter fokus på tunga frågor

Mer samverkan, mer erfarenhetsutbyte och mer gränsöverskridande arbete. Nu har Kommunnätverket för hållbar utveckling tagit ut riktningen för året och ett viktigt fokusområde är FN:s mål för hållbar utveckling – Agenda 2030.