– Facilitatorer som Innovatum Science Park måste finnas för att stötta näringsliv, akademi och offentliga organisationer att samverka. Enskilda aktörer har sällan förutsättningarna att driva de här frågorna själva. Tillsammans kan vi åstadkomma förändringar. Det är det som gör det så roligt och jag ser fram mot att dra i gång mitt arbete, säger Carina Nowak.

”Fascineras av det stora engagemanget”
Innovatum Science Park verkar för framtidsinriktade, hållbara och storskaligt genomförbara lösningar inom tre utmaningsområden, Hållbar industri, Energi och Blå bioekonomi. Projektverksamheten, som också omfattar Energikontor Väst, har idag cirka 25 anställda innovations- och projektledare, administratörer och kommunikatörer.

– Här finns massor av kompetens och människor som brinner för att skapa förändring på riktigt. Jag fascineras av det stora engagemanget. Mitt mål är att de som jobbar här ska fortsätta att känna att det är den bästa arbetsplatsen. Om vi trivs på jobbet blir vår leverans bättre, något som påverkar samverkan med våra intressenter positivt, säger hon

Vill skapa hållbara mervärden
Carina Nowak efterträder Mats Bjälkholm på Energikontor Väst och Linda Bohlin Trajkovski på projektverksamheten. Mats Bjälkholm fortsätter i en strategisk roll och Linda Bohlin Trajkovski har nyligen tillträtt som VD för Innovatumkoncernen.

Närmast kommer Carina från en roll som sälj- och marknadschef för Cleanpipe i Göteborg, där hon under en period även varit tillförordnad VD. Hon har tidigare också jobbat på Stena Recycling och Business Region Göteborg.

– Jag har verkat inom bygg-, byggmaterial- och återvinningsbranschen under många år. Ofta i tjänster som har haft fokus på utveckling i någon form. Jag tycker det är spännande och givande, att bidra till att skapa hållbara mervärden, oavsett om det är ur ekonomiska, miljö- eller kundperspektiv.

Om projektverksamheten på Innovatum Science Park
Innovatum Science Parks projektverksamhet driver idag ett 50-tal samhällsomställande projekt som sammantaget engagerar drygt 450 företag och omsätter cirka 160 miljoner kronor. Verksamheten omfattar också Energikontor Väst, test- och demomiljöer och en rad olika företagsnätverk.