– Här får jag möjlighet att jobba med projekt som går i linje med mina personliga drivkrafter och jag hoppas att mina tidigare erfarenheter kan vara värdefulla. Självklart är det roligt att få vara bland nya intressanta kollegor och kastas in i nya sammanhang och konstellationer.

Bra tajming – energi är alltid en viktig fråga

Magnus berättar att han sökte jobbet på grund av en växande oro över klimatförändringarna och en vilja att arbeta mot dem också på arbetstid, utöver de klimatsmarta val han kan göra i vardagen. Projektledarrollen på energikontoret utlystes mitt under pågående energikris, med högt tryck inom omställningsfrågorna på området.

– Det känns som att man inte kan få bättre tajming. Energi är en fråga som alltid är viktig och nu har vi dessutom fokus från medborgare, företag och politiken. Det ger vind i ryggen för att ta viktiga steg mot en hållbar framtid. Jag hoppas kunna sänka trösklar och få företag och individer att känna att dom alla har en del i omställningen och att det är lätt att ta det första, andra, eller tredje steget.

Påminnelse om det som är betydelsefullt

På Innovatum Science Park och Energikontor Väst hoppas Magnus att han kan ta möjligheten att följa det bästa råd han någonsin fått: ”Ingen ligger på sin dödsbädd och ångrar att dom inte spenderade mer tid på kontoret”.

– Jag tycker det hjälper mig att se det långa perspektivet och påminner mig om vad som faktiskt är viktigt. Det belyser också hur viktigt det är att känna sig passionerad och att man gör något bra när man väl ÄR på kontoret.